Cursussen

Laat mij u helpen in uw spirituele ontwikkeling !

Opleiding Intuïtieve vermogens

Intuïtie is een vermogen dat we allemaal hebben maar meestal links laten liggen door ons verstand of ons ego. Je intuïtie is één van de nuttigste zintuigen van een mens.

meer informatie

Cursus Tarot

De korte cursus Tarot is dé ideale kennismaking met dit eeuwenoude orakel. In 3 dagdelen leer je de kaarten te duiden en zelfstandig te leggen.

meer informatie

Workshop Pendelen

Pendelen is een hele oude methode die gebruikt werd en wordt om antwoord te vinden op bepaalde vragen. Eigenlijk is de pendel een verlengstuk van onszelf, een brug tussen het bewuste en het onbewuste.

meer informatie

Workshop I Tjing

De I Tjing is een eeuwenoude wijsheid die je in deze tijd nog steeds kunt toepassen op iedere denkbare situatie. Na deze workshop heb je een raadgever voor je leven!!!

meer informatie

Wil je je verder ontwikkelen? Maar weet je niet zeker welke cursus bij je past? Neem dan contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Meer informatie over de opleidingen

Ontwikkeling Intuïtieve Vermogens

Intuïtie is een vermogen dat iedereen heeft, maar veelal overschaduwd wordt door ons verstand. Intuïtie is één van de nuttigste zintuigen van de mens. Door naar je intuïtie te luisteren zie je meer verbanden en breng je meer vreugde in je leven.

Intuïtie is het “innerlijk weten”. Een soort weten vanuit je hart, dat voorbij gaat aan rationele gedachten. Dit weten kan zonder tussenkomst van je denken tot stand komen. Het is er opeens zonder verklaring. De kunst is te luisteren naar die eerste impuls en daar iets mee te doen.

Intuïtie gaat voorbij het gevoel. Want je gevoel is niet altijd zuiver of juist, omdat je gevoel gekleurd kan worden door beperkende overtuigingen en/of angsten, zoals bijvoorbeeld faalangst, vooroordelen en ervaringen uit het verleden. Gevoelens van angst, onveiligheid of onzekerheid kunnen ook ontstaan door beperkende gedachtes en overtuigingen, zoals bijvoorbeeld de gedachte “ik ben niet goed genoeg”.

Door naar je intuitie te leren luisteren omzeil je deze angstgevoelen en beperkende overtuigingen. Je maakt rechtstreeks contact met je ware ik, je hart en de bron. Door je intuïtie te ontwikkelen kom je in contact met je innerlijke wijsheid. Je leert jezelf beter begrijpen en voelt steeds beter de situatie in je omgeving aan. Dit werkt op alle niveaus op een positieve manier door in je leven.

meld je aan voor deze cursus

Na het volgen van deze opleiding ervaar je

 • Een hogere kwaliteit van je leven
 • Meer grip op je levensomstandigheden
 • Meer verbanden in het leven en begrip voor jezelf en anderen
 • Een groei in spiritueel opzicht

Cursus Tarot

De introductiecursus in de Tarot is dé ideale kennismaking met dit eeuwenoude orakel. In 3 lessen proef en ruik je aan de Tarot en leer je de kaarten te duiden. Je leert het verschil tussen de grote en de kleine Arcana. Ook kun je na deze korte cursus een Zielekaart en een Karmakaart berekenen. Daarnaast leer je een kleine legging voor jezelf of voor een ander te doen.

Kortom na een korte introductie cursus:
• weet je wat Tarot inhoudt en wat je ermee kunt
• heb je meer inzicht in jezelf
• kun je zelfstandig met de kaarten een eenvoudige legging doen

Als je na het lezen van het bovenstaande enthousiast bent geworden is de basis cursus Tarot echt iets voor jou! De cursus is bedoeld voor beginners maar ook zeker voor mensen die al werken met de Tarot. In deze praktische Tarot cursus leer je werken met de tarot kaarten en hoe je deze kunt uitleggen. Je hoeft hiervoor gelukkig niet alle 78 kaarten uit het hoofd te leren. Je leert in de cursus de symbolen, getallen en kleuren op de kaarten te ‘lezen’. Hierdoor begrijp je wat de kaart betekent, zelfs al heb je de beschrijving nog niet gelezen.

Door praktijkgerichte inspirerende leggingen leer je bewust naar jezelf en naar een ander te kijken. Hierdoor ontwikkel je je intuïtie en krijg je meer inzicht in jezelf. Zo leer je spelenderwijs werken met de Tarot.

meld je aan voor deze cursus

Wat kun je na een opleiding Tarot

 • Je kunt zelfstandig een Tarot legging doen
 • Je kunt de kaarten duiden
 • Je kunt verbanden leggen tussen de kaarten onderling
 • Je kunt de juiste vraagstelling formuleren
 • Je kunt je eigen Tarot profiel maken

Workshop Pendelen

Pendelen is een zeer oude methode die gebruikt wordt om antwoord te vinden op bepaalde vragen. Een pendel is een hanger aan een dunne ketting die met zijn bewegingen antwoord geeft op vragen. De pendel werkt niet zelfstandig, maar reageert op jouw energie, onbewuste en gedachten. In feite is de pendel een verlengstuk van onszelf, een brug tussen ons bewuste en onderbewuste.

Een pendel werkt doordat ons lichaam over zeer gevoelige zintuigen beschikt, die grote hoeveelheden aan informatie opnemen. Als je een vraag stelt gaat er een signaal naar ons onderbewustzijn. Deze reageert door middel van een hele subtiele reactie en een beweging van de spieren die niet door het blote oog is waar te nemen. Hierdoor komt de pendel in beweging.

Met de pendel maak je een antwoord zichtbaar die al door je eigen zintuigen zijn opgepikt. Je maakt dus via de pendel contact met je eigen wijsheid uit je onderbewuste. Je krijgt inzicht in dingen die je diep van binnen wel weet maar meestal niet bewust van bent. Het antwoord komt uiteindelijk uit jezelf.

meld je aan voor deze cursus

De pendel is geschikt voor diverse vragen waaronder:

 • Zijn deze voedingsmiddelen goed voor mij?
 • Past die speciale baan bij mij?
 • Helpt deze edelsteen mij?
 • Is deze vitamine goed voor mij?
 • Welke plekken in huis geven mij energie?

Kortom: Iedereen heeft baat bij pendelen!

Workshop I Tjing

Het woord “I Tjing” betekent letterlijk “Het Boek der Veranderingen”. Het leven is nooit steeds hetzelfde, voortdurend zijn er veranderingen. Niets blijft hetzelfde, alles is continue in beweging.  Dit is de natuurlijke loop van het Universum. Met andere woorden: als we gelukkig zijn, zijn we altijd al onderweg naar een periode van minder geluk. Als we succes hebben, zijn we altijd al op weg naar een minder succesvolle periode, en omgekeerd. Eigenlijk is het heel geruststellend om te weten dat uiteindelijk alles in de natuur een zeker evenwicht heeft dat wij als mensen niet altijd even goed begrijpen. “Het boek der veranderingen”, de I Tjing kan je daarbij helpen.  De I Tjing geeft je inzicht in je leven en helpt je om met die veranderingen in je leven om te gaan. Voor elke situatie in het Universum is in de I Tjing een wijsheid opgenomen dat de kern van de situatie bevat. Deze 64 wijsheden zijn toepasbaar op iedere denkbare situatie. De I Tjing kan veel vragen beantwoorden. Zo kunnen er vragen gesteld worden over:

 • Hoe je kunt handelen in een specifieke situatie
 • De huidige stand van een situatie of de ontwikkeling hiervan
 • Het verdiepen van je zelfkennis

Veel mensen denken dat de I Tjing moeilijk is en dat je er veel van af moet weten om mee te kunnen werken. Niets is minder waar. Met enkele eenvoudige handvatten kunt u al vrij snel zelfstandig de I Tjing raadplegen. In korte tijd leert u hoe u de I Tjing in kunt zetten in uw dagelijkse leven. Ik laat u in de workshop in het kort kennis maken met de I Tjing. In de cursus gaan wij veel dieper in op de materie en is er veel ruimte om persoonlijk aan de slag te gaan met uw vragen.

Aanmelden kan via het contactformulier.

meld je aan voor deze cursus

De I Tjing helpt je bij:

 • Hoe je een doel kunt bereiken
 • Hoe je een probleem op kunt lossen
 • Waarom dingen jou overkomen
 • Welke houding je het beste kunt aannemen

Zodra je met de I Tjing leert werken heb je een raadsman voor het leven!!!