Cursussen

Laat mij u helpen in uw spirituele ontwikkeling !

Workshop Familie-opstellingen

Een effectieve, intensieve en verhelderende één daagse workshop waarin onbewuste patronen met betrekking tot een probleem zichtbaar worden gemaakt

meer informatie

Cursus Tarot

Deze cursus Tarot die start in september 2022 is dé ideale kennismaking met dit eeuwenoude orakel. In 5 zaterdagen leer je de kaarten te duiden en zelfstandig te leggen.

meer informatie

Workshop Pendelen

Pendelen is een hele oude methode die gebruikt werd en wordt om antwoord te vinden op bepaalde vragen. Eigenlijk is de pendel een verlengstuk van onszelf, een brug tussen het bewuste en het onbewuste.

meer informatie

Workshop I Tjing

De I Tjing is een eeuwenoude wijsheid die je in deze tijd nog steeds kunt toepassen op iedere denkbare situatie. Na deze workshop heb je een raadgever voor je leven!!!

meer informatie

Wil je je verder ontwikkelen? Maar weet je niet zeker welke cursus bij je past? Neem dan contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Meer informatie over de opleidingen

Workshop Familieopstellingen

Deze workshop is een unieke en ongekende belevenis. Zonder woorden, pure energie en met duidelijke en heldere resultaten. Een workshop waarin je ontdekt hoe het functioneert tussen jou en ander(en). 

Je huidige relaties of die uit het verleden hebben invloed op je functioneren in je dagelijkse leven, vaak geheel onbewust. Er kan een gevoel van schuld zijn ontstaan, waardoor in een nieuwe of andere relatie jouw geven en nemen uit balans raken. De invloed van anderen is onbewust zo groot en zo gewoon dat je het vaak zelf niet als zodanig ervaart! 

Deze methode laat je de onderlinge verbanden zien tussen jou en het probleem. Het maakt je duidelijk hoe de interactie tussen jou en de ander is. Je gaat het waarom begrijpen en tegelijkertijd word je een oplossing aangeboden. Verstoringen worden opgelost en het stroomt weer. Voor de meesten is dit gebeuren dan ook een ingrijpende en emotionele belevenis. Voor anderen een feest van herkenning en opluchting. 

Workshop in het kort:

 • Je kunt een vraag inbrengen op velerlei gebied, bijvoorbeeld:
  • Op persoonlijk vlak: waarom loop je altijd vast in een bepaalde situatie?
  • Keuzes met betrekking tot bijvoorbeeld werk, verhuizen of relaties
  • Problemen met bijvoorbeeld collega’s of familie
 • Binnen een dag wordt het probleem helder
 • De rol die je krijgt als representant brengt je ook veel inzicht
 • Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid om een eigen opstelling te doen
 • Op energetisch niveau werkt de opstelling nog lang door 

Het deelnemen aan deze workshop raakt je altijd!

 

Data:           Zaterdag 10 september 2022 van 10.00-16.00 uur 

                      Zaterdag 8 oktober 2022 van 10.00 – 16.00 uur

Plaats:         Raalte

Prijs:            € 49,00 per dag inclusief onbeperkt koffie/thee

Aanmelding: uitsluitend via onderstaand aanmeldingsformulier

Begeleiders:  Gerry Hoekman & Meggy Timmer

Aanmeldingsformulier
Bezig met versturen

 

 

Cursus Tarot 

Met ingang van september 2022 organiseer ik een cursus Tarot voor iedereen die zich intuïtief willen ontwikkelen. In 5 zaterdagen proef en ruik je aan de Tarot en leer je de kaarten te duiden.

In deze, op de praktijk gerichte Tarot cursus, leer je met de Rider White tarot kaarten te werken. Het is niet de bedoeling om alle 78 kaarten uit het hoofd te leren. Het gaat om het duiden van de kaarten vanuit je gevoel, afgestemd op de vraag of de situatie. De handvatten hiervoor worden onder andere gegeven door de symboliek van de afbeeldingen en de kleuren. Al spelenderwijs krijg je zo de Tarot onder de knie.

Door deze cursus  Tarot ontwikkel je je intuïtie en krijg je meer inzicht in jezelf en anderen. Je leert onder andere het verschil tussen de grote en de kleine Arcana. Ook kun je na afloop een Zielekaart en een Karmakaart berekenen waardoor je kunt zien wat de kwaliteiten van iemand is en welke leerprocessen die persoon in dit leven kan tegen komen. Mede door de praktijkgerichte en inspirerende leggingen leer je bewust naar jezelf en naar de ander te kijken. Tevens leer je diverse leggingen die je zowel voor jezelf als voor een ander kunt doen.

Er zal in een kleine groep les worden gegeven. Hierdoor is er veel individuele aandacht voor iedereen.

 

Wat kun je na deze cursus Tarot:

 • Je weet wat Tarot inhoudt
 • Je kunt zelfstandig diverse leggingen doen
 • Je kunt de juiste vraagstelling formuleren
 • Je kunt je Zielekaart en Karmakaart berekenen en duiden

 

Wat brengt het je nog meer:

 • Je werkt aan je eigen bewustwordingsproces
 • Je ontwikkelt spelenderwijs je intuïtie
 • Je krijgt meer inzicht in jezelf en een ander
 • Je krijgt meer inzicht in de achtergrond van bepaalde situaties
 • Je krijgt antwoorden op je eigen vragen en die van anderen

 

De Tarot cursus in details:

Docent: Gerry Hoekman

Data in 2022: 3 september,  24 september, 15 oktober, 12 november en 3 december

Tijden: van 10.00 uur tot 16.00 uur

Plaats: Raalte

Adres: de Haar 16, 8101 ZJ Raalte

Lesgeld: € 425,00 inclusief 2 syllabi.

Het is mogelijk het lesgeld in termijnen te betalen. De eerste aanbetaling is € 225,00 te voldoen uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus. Vervolgens 2 termijnen van € 100,=

Aanmelding uitsluitend via onderstaand aanmeldingsformulier.

Aanmeldingsformulier
Bezig met versturen

 

Workshop Pendelen

Pendelen is een zeer oude methode die gebruikt wordt om antwoord te vinden op bepaalde vragen. Een pendel is een hanger aan een dunne ketting die met zijn bewegingen antwoord geeft op vragen. De pendel werkt niet zelfstandig, maar reageert op jouw energie, onbewuste en gedachten. In feite is de pendel een verlengstuk van onszelf, een brug tussen ons bewuste en onderbewuste.

Een pendel werkt doordat ons lichaam over zeer gevoelige zintuigen beschikt, die grote hoeveelheden aan informatie opnemen. Als je een vraag stelt gaat er een signaal naar ons onderbewustzijn. Deze reageert door middel van een hele subtiele reactie en een beweging van de spieren die niet door het blote oog is waar te nemen. Hierdoor komt de pendel in beweging.

Met de pendel maak je een antwoord zichtbaar die al door je eigen zintuigen zijn opgepikt. Je maakt dus via de pendel contact met je eigen wijsheid uit je onderbewuste. Je krijgt inzicht in dingen die je diep van binnen wel weet maar meestal niet bewust van bent. Het antwoord komt uiteindelijk uit jezelf.

meld je aan voor deze cursus

De pendel is geschikt voor diverse vragen waaronder:

 • Zijn deze voedingsmiddelen goed voor mij?
 • Past die speciale baan bij mij?
 • Helpt deze edelsteen mij?
 • Is deze vitamine goed voor mij?
 • Welke plekken in huis geven mij energie?

Kortom: Iedereen heeft baat bij pendelen!

Workshop I Tjing

Het woord “I Tjing” betekent letterlijk “Het Boek der Veranderingen”. Het leven is nooit steeds hetzelfde, voortdurend zijn er veranderingen. Niets blijft hetzelfde, alles is continue in beweging.  Dit is de natuurlijke loop van het Universum. Met andere woorden: als we gelukkig zijn, zijn we altijd al onderweg naar een periode van minder geluk. Als we succes hebben, zijn we altijd al op weg naar een minder succesvolle periode, en omgekeerd. Eigenlijk is het heel geruststellend om te weten dat uiteindelijk alles in de natuur een zeker evenwicht heeft dat wij als mensen niet altijd even goed begrijpen. “Het boek der veranderingen”, de I Tjing kan je daarbij helpen.  De I Tjing geeft je inzicht in je leven en helpt je om met die veranderingen in je leven om te gaan. Voor elke situatie in het Universum is in de I Tjing een wijsheid opgenomen dat de kern van de situatie bevat. Deze 64 wijsheden zijn toepasbaar op iedere denkbare situatie. De I Tjing kan veel vragen beantwoorden. Zo kunnen er vragen gesteld worden over:

 • Hoe je kunt handelen in een specifieke situatie
 • De huidige stand van een situatie of de ontwikkeling hiervan
 • Het verdiepen van je zelfkennis

Veel mensen denken dat de I Tjing moeilijk is en dat je er veel van af moet weten om mee te kunnen werken. Niets is minder waar. Met enkele eenvoudige handvatten kunt u al vrij snel zelfstandig de I Tjing raadplegen. In korte tijd leert u hoe u de I Tjing in kunt zetten in uw dagelijkse leven. Ik laat u in de workshop in het kort kennis maken met de I Tjing. In de cursus gaan wij veel dieper in op de materie en is er veel ruimte om persoonlijk aan de slag te gaan met uw vragen.

Aanmelden kan via het contactformulier.

meld je aan voor deze cursus

De I Tjing helpt je bij:

 • Hoe je een doel kunt bereiken
 • Hoe je een probleem op kunt lossen
 • Waarom dingen jou overkomen
 • Welke houding je het beste kunt aannemen

Zodra je met de I Tjing leert werken heb je een raadsman voor het leven!!!